Avocat Bucuresti - Dreptul Asigurarilor

Avocat dreptul asigurarilor

Ca avocat Bucuresti specializat in dreptul asigurarilor, va pot ajuta daca sunteti parte a unui contract de asigurare si solicitati despagubiri pentru evenimente survenite.

Avantajele incheierii unui contract cu o societate de asigurare sunt evidente. De exemplu, asigurarea printr-un contract de asigurare este necesara chiar si in situatia cand sunteti persoana vinovata de producerea unui accident. 

Nu este exclus ca in anumite situatii cand intervine riscul acoperit prin polita de asigurare asiguratorul sa invoce diferite motive si nu plateste despagubirea. Legea si clauzele contractului sunt de partea dvs. dar nu reusiti sa obtineti despagubirea.

In astfel de situatii este indicat sa apelati la un avocat specializat in dreptul asigurarilor. Acesta cunoaste legislatia in domeniul asigurarilor si o aplica. Un avocat din cabinetul nostru se va ocupa de demersurile necesare si va poate reprezenta interesele cu profesionalism si in mod avantajos.

Ce este contractul de asigurare

Contractul de asigurare a fost definit ca, acel contract prin care asiguratul se obligă să plătească o primă asigurătorului. Acesta se obligă ca la producerea unui anume risc să plătească asiguratului sau unei alte persoane, numită beneficiar, despăgubirea. Sa, suma asigurată, numită indemnizaţie, în limitele convenite. Contractul de asigurare contine anumite clauze obligatorii intre care, riscul asigurat.

Acesta este un eveniment viitor, posibil dar incert, independent de voinţa părţilor şi prevăzut în contract. Riscului asigurat ii sunt expuse bunurile ori patrimoniul sau viaţa ori sănătatea unei persoane.

Suma asigurată reprezintă suma maximă în limita căreia asiguratul este obligat să plătească indemnizaţia de asigurare la ivirea cazului asigurat.

Indemnizaţia de asigurare este suma de bani pe care asigurătorul o achită asiguratului la survenirea cazului asigurat.

 Servicii oferite de avocat asigurare Cabinet avocat Bucuresti

Mai intai trebuie sa incercati rezolvarea pe cale amiabila a litigiului. Daca acestea nu aduc rezultatul scontat este indicat sa apelati la un avocat specializat in dreptul asigurarilor. Un avocat specializat in dreptul asigurarilor din cabinetul nostru poate negocia recuperarea despagubirilor fara sa mai apelati la instanta de judecata. De exemplu, puteti apela la serviciile noastre in cazul unui  accident rutier daca ati suferit o vatamare corporala. Aveti dreptul la repararea prejudiciului material, cum sunt cheltuielile de inmormantare, dar si prejudiciului moral datorita suferintelor pricinuite.

Prejudiciul mai poate consta in distrugerea unui vehicul, astfel ca puteti solicita ca asiguratorul sa va plateasca despagubiri, asa cum sunt cele pentru reparatii. Daca in urma accidentului s-a constituit un dosar penal, urmeaza sa va constituiti parte civila in procesul penal. Un avocat din cabinetul nostru va poate acorda consultanta juridica, asista si reprezenta in procesul penal. Astfel incat asiguratorul sa fie obligat sa achite daunele la care ar fi obligat inculpatul. Asiguratorul poate fi obligat la plata penalitatilor si a cheltuielilor de judecata. Daca s-a produs o dauna locuintei dvs. asiguratorul este obligat sa va plateasca despagubiri, cum ar fi cele pentru reparatii.

Cum va putem ajuta in recuperarea unui prejudiciu ca avocat Bucuresti drept asigurari

Cum am aratat deja, calea convenabila pentru partile contractului de asigurare este solutionarea amiabila. Totusi, daca situatia este complexa este indicat sa apelati la un avocat specializat în dreptul asigurarilor. Astfel veti beneficia de consultanță juridica, asistenta si reprezentare juridica in conditii optime.

Un avocat specializat in dreptul asigurarilor din cabinetul de avocatura are abilitatea si cunostintele necesare sa negocieze.  Mai ales ca solutionarea amiabila avantajeaza toate partile. Atat victima cat si asiguratorul evita solutionarea cazului prin instanta de judecata. Avocatul va putea rezolva cazul intr-un timp optim. Problemele clientilor nostril sunt  tratate cu seriozitate, ne preocupam de gasirea unor solutii cat mai avantajoase, in conditii de implicare si  profesionalism.

Avocat in asigurari cand clientul este parte a unui contract de asigurare  si solicita despagubiri asiguratorului

Persoana se adreseaza avocatului in asigurari fiind victima unui accident si cere ca asiguratorul sa plateasca o despagubire. Asiguratorul are actiune in regres daca administratorul drumului este vinovat de accidentul rutier.

Este cazul daunei produse clientului avocatului in asigurari, determinate de existența unei gropi în carosabil.

Cum se stabilesc despagubirile

Despăgubirile se stabilesc în conformitate cu art. 54 din Legea nr. 136/1995 în baza poliței RCA.

Temeiul il constituie elementele cuprinse în formularul «Constatare amiabilă de accident» . Ori, pe baza actelor eliberate de persoanele care au competențe să constate accidentele de vehicule. Un alt criteriu este pe baza înștiințării sau a procesului-verbal de constatare a pagubelor întocmit de asigurător. Sunt admise insa si orice mijloace de probă, ori prin hotărâre judecătorească.

Despre ce va poate consilia un avocat in asigurari

Un avocat asigurari va poate consilia despre stabilirea despăgubirilor.

Trebuie ca din documentele dosarului de dauna sa rezulte raspunderea civila. A proprietarului, a conducătorului vehiculului asigurat în producerea pagubei, iar persoana păgubită sa faca dovada prejudiciului suferit.

Documentele sunt constatare amiabilă de accident, acte eliberate de persoanele care au competențe să constate accidentele de vehicule. De asemenea, înștiințare, procesul-verbal de constatare a pagubelor întocmit de asigurător sau alte mijloace de probă

Avocat asigurari despre calitatea asiguratorului in procesul penal

Asiguratorul are calitatea de asigurator de raspundere civila numai pentru opozabilitatea hotarârii. Situatia prejudicierii unor terte persoane prin accidente de circulatie în care au fost implicate autovehicule asigurate prin efectul legii. 

Avocat asigurari, rolul avocatului in asigurari in procesul penal

În procesul penal, un avocat in asigurari are un rol important, raspunderea pentru accident revine inculpatului.

În materia raspunderii juridice civile a asiguratorului, in procesului penal, drepturile si obligatiile fiecarei parti sunt stabilite prin lege.

Conform Legii nr. 136/1995, asigurarea de raspundere civila auto este un contract fortat. Asiguratorul se obliga ca, în schimbul primelor de asigurare ce le încaseaza, sa acorde despagubiri. Acestea vizeaza prejudiciile de care asiguratii ar trebui sa raspunda fata de terte persoane pagubite prin accidente produse de vehicule. De asemenea, asupra bunurilor, integritatii corporale sau vietii unor terte persoane.

Avocat asigurari despre asigurarea de raspundere civila auto

In asigurarea de raspundere civila auto, raspunderea asiguratorului este o raspundere contractuala. Este si o raspundere directa, decurgând din achiesarea asiguratorului la riscurile conduitei asiguratului.

Un avocat in asigurari consiliaza pe client in ce consta acoperirea prejudiciului suferit de tertul victima a accidentului.

Asiguratorul nu face o plata pentru faptuitor si nici alaturi de acesta. indeplineste obligatia proprie, asumata prin contractul de asigurare. Suportâ în mod efectiv si definitiv, întregul prejudiciu cauzat din culpa asiguratului.

Studiu de caz,avocat asigurari obligare asigurator

Prin sentinta penala pronuntata de Judecatorie s-a hotarat admiterea, în parte, a actiunii civile formulata de partea civila.

A obligat asiguratorul la plata catre aceasta a sumei cu titlu de despagubiri materiale si cu titlu de daune morale

A admis actiunea civila formulata de partea civila Serviciul Judetean de Ambulanta. 

A luat act ca Spitalul Judetean de Urgenta nu s-a constituit parte civila.

S-a respins cererea partii civile B.M. de obligare a asiguratorului la plata cheltuielilor judiciare pe care pretinde ca le-a efectuat.

Pentru a pronunta aceasta sentinta, instanta de fond a retinut urmatoarele:

Prin rechizitoriul Parchetului inculpatul a fost trimis în judecata în stare de libertate pentru savârsirea infractiunilor. Art. 178 alin. 3 Cod penal, art. 86 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002 si art. 89 alin. 1 din O.U.G. nr. 195/2002.

S-a retinut ca, lucratorii de politie din cadrul politiei au fost sesizati prin serviciul de urgenta “112.

Anume ca,”  în jurul orelor 19,00-20,00, pe DN 52, circula în zigzag un autoturism marca straina. Conducatorul auto se afla sub influenta bauturilor alcoolice, deranjând pe ceilalti participanti la trafic.

La aceeasi data, organele de politie au fost sesizate ca s-a produs un accident de circulatie soldat cu victime omenesti.

Ce a decis instanta suprema despre asigurator

Prin Decizia nr. 1 din 28 martie 2005 data in recurs in interesul legii, I.C.C.J. a statuat despre societatile de asigurare. Acestea trebuie citate in procesul penal numai in calitate de asigurator.  Raporturile juridice dintre aceste societati si asigurat au la baza o solidaritate tacita, stabilita prin conventie. 
Da dreptul persoanelor pagubite prin producerea accidentelor sa pretinda despagubiri. Ele se refera atat celor rapunzatori de producerea acestora, cat si direct asigutorului de raspundere civila.
Societatea de asigurare nu are calitate de parte responsabila civilmente in cadrul procesului penal ci de asigurator.
Asiguratorul are in unele situatii un drept de regres impotriva persoanei vinovate de producerea pagubei.
Daca asiguratorul a achitat asiguratului indemnizatia de asigurare, el este indreptatit la promovarea unei actiuni. Este vizata persoana vinovate de producerea riscului asigurat, care poate fi o persoana fizica sau juridica. 

Actiunea asiguratorului impotriva persoanei vinovate de producerea accidentului se prescrie in termenul general de 3 ani. In acest sens se are in vedere fapta culpabila a tertului si nu contractul de asigurare.  In aceasta situatie, actiunea in regres are ca temei raspunderea delictuala pentru fapta proprie si nu cea contractuala. In raporturile dintre asigurat si asigurator insa termenul de prescriptie este de 2 ani dat fiind contractul de asigurare. Instanta competenta in solutionarea actiunii in regres este instanta de la domiciliul paratului.

Studiu de caz privind regresul asiguratorului

S-a luat în examinare cauza civilă având ca obiect acțiune în regres, formulată de către reclamanta. Susținerile părților fiind consemnate în încheierea de ședință ce face parte integrantă din hotărâre. Reclamanta a solicitat obligarea pârâtului pe calea acțiunii în regres, la plata sumei de 1156,03 ron. In calitate de asigurator a achitat suma solicitată urmare a unui accident rutier determinat de existența unei gropi în carosabil. In urma acesteia autoturismul proprietatea asiguratului a suferit avarii la jeanta roții stânga față.

Temeiul legal este art. 7 și 22 din OG nr. 43/1997 coroborate cu art. 5 alin.6 din OUG 195/2002.  Administratorul drumului de interes județean  se află în culpă pentru neîntreținerea în stare corespunzătoare a drumurilor publice. Potrivit art. 22 din Legea nr. 136/1995, asiguratorul este subrogat în drepturile asiguratului sau ale beneficiarului asigurării. Aceasta impotriva celor răspunzători de producerea pagubei , în limitele indemnizației plătite.

Admite acțiunea și va obliga pârâtul la plata sumei de 1156,03 lei cu titlu de despăgubiri plătite de reclamantă

Admite acțiunea reclamantei având ca obiect acțiune în regres în contradictoriu cu pârâtul. 

Obligă pârâtul la plata sumei de 1156,03 lei cu titlu de despăgubiri plătite de reclamantă. Irevocabilă.

Cabinetul de avocat Tudor Ion va poate ajuta in litigii privind asigurarile.

Ne puteti contacta click aici sau e mail office@avocat-tudor.ro

Cabinet Avocat Bucuresti – experienta si incredere

0724260393

Contacteaza-ne acum

Default content

    web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design