Avocat infractiuni droguri

Avocat infractiuni droguri

Avocat infractiuni droguri, Cabinet avocat Tudor Ion vă oferă servicii juridice in cauzele savarsirea  infractiunilor prevazute de Legea nr. 143/2000.

Aceasta lege se refera la prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Serviciile noastre se refera la asistență juridică și reprezentare în fața organelor de urmărire penală si de cercetare judecătorească, pentru infractiunea de trafic de droguri.

De asemenea, servicii avocatiale pentru alte infractiuni prevazute de legislatia romana.

Cum sunt reglementate in lege infractiunile privind traficul si consumul ilicit de droguri

In primul rand trebuie cunoscut ca, infractiunea de trafic de droguri este incriminata in legislatia romana in Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, publicată în Monitorul Oficial al României la data de 3 august 2000.

Legea nr. 143/2000 contine si tabelul, respectiv, lista drogurilor de risc precum si a drogurilor de mare risc.

In functie de clasificarea drogului, ca fiind de mare risc sau de risc, depinde cuantumul pedeapsei ce se poate aplica.

Din acest motiv este important sa se cunoasca de catre cei implicati in dosarele privind infractiunile de trafic si consum ilicit de droguri clasificarea drogului ce se presupune ca a fost traficat, consumat sau detinut.

Astfel, dintre drogurile de mare risc mai cunoscute sunt ecstasy, cocaina și heroina.

Dintre drogurile de risc, canabis-ul este mai cunoscut.

tranzactia judiciara

Intelesul unor termeni din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri

Ca avocat specializat in infractiunile privind traficul si consumul de droguri va poate consilia despre  intelesul unor termeni si expresii folosite in lege, dintre care exemplificam urmatorii:

droguri, se refera la plantele şi substanţele stupefiante ori psihotrope sau amestecurile care conţin asemenea plante şi substanţe, înscrise în tabelele nr. I-III;

-droguri de mare risc – drogurile înscrise în tabelele nr. I şi II;

droguri de risc – drogurile înscrise în tabelul nr. III;

consum ilicit de droguri – consumul de droguri aflate sub control naţional, fără prescripţie medicală;

-consumator – persoana care îşi administrează sau permite să i se administreze droguri, în mod ilicit, prin înghiţire, fumat, injectare, prizare, inhalare sau alte căi prin care drogul poate ajunge în organism;

consumator dependent – consumatorul care, ca urmare a administrării drogului în mod repetat şi sub necesitate ori nevoie, prezintă consecinţe fizice şi psihice conform criteriilor medicale şi sociale;

-evaluare – determinarea caracteristicilor psihologice şi sociale ale consumatorului de către centrele de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în vederea includerii şi supravegherii consumatorului într-un program psihologic şi social de către managerul de caz.

Contactati-ne acum!

  Sanctiuni prevazute in cazul traficului şi a altor operaţiuni ilicite cu substanţe aflate sub control naţional

  In Capitolul II din Lege se prevede sancţionarea traficului şi a altor operaţiuni ilicite cu substanţe aflate sub control naţional

  Este reglementata infractiunea de trafic de droguri, care se refera la cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept.

  Traficul se poate realiza cu droguri de mare risc, sau cu droguri de risc, in cazul primei infractiuni pedepsele fiind mai mari.

  O prevedere ce intereseaza in mod deosebit este ca persoana care a comis una dintre infractiunile prevazute de lege iar in timpul urmaririi penale denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit infractiuni legate de droguri beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege.

  Alte aspect ce prezinta interes in astfel de dosare sunt cele legate de sanctiunea care se aplica in cazul detinerii si consumului de droguri.

  Servicii oferite de cabinetul nostru in calitate de avocat specializat in infractiuni droguri

  In cazul in care santeti implicat intr-un dosar privind infractiunile privind traficul si consumul de droguri aveti posibilitatea sa ne contactati si sa beneficiati de serviciile cabinetului nostru de avocatura.

  Serviciile oferite se refera la urmatoarele:

  -consultanta juridica, asistenta si reprezentare la organul de urmarire penala;

  -asistenta juridica si reprezentare la instanta de judecata, in toate gradele de instante;

  -studiu dosar, informare cu privire la fapta de care sunteti cercetat;

  -redactare de acte juridice in dosara, propunere si administrare de probe;

  Contactand cabinetul nostru de avocatura, beneficiati de avocat cu experienta, astfel incat sa va fie respectate drepturile si sa fiti aparati cu profesionalism .

  web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design