Avocat infractiuni droguri

Table of Contents

Servicii avocat in Bucuresti trafic de droguri: Alege pentru rezolvarea proceselor penale dificile

Un avocat specializat in infractiuni trafic de droguri in Bucuresti, care desfasoara activitate intr-o lume în continuă evolutie si o legislatie privind traficul de droguri care devine tot mai complexă și strictă, poate reprezenta un ajutor pretios.

In fața instantelor din Bucuresti sunt aduse cazuri extrem de dificile și delicate privind infractiunile legate de traficul de droguri.

Cu ajutorul unui avocat specializat în cauze de trafic de droguri, ai parte de un partener de încredere, pregătit să iti apere drepturile și să gasească cele mai bune solutii în procesul penal care te implică.

Cine ancheteaza infractiunile privind traficul de droguri

Conform art.11 din Ordonanţa de urgenţă nr. 78/2016 pentru organizarea şi funcţionarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative aceasta este competenta sa cerceteze infractiunile prevazute de Legea 143/2000.

In aceste activitati, procurorii DIICOT sunt spriginiti de lucratori de politie specializati in infractiuni de trafic de droguri.

Ce sunt drogurile si ce efecte au acestea

Conform Wilkipedia, Drog este un termen folosit pentru a desemna acele substanțe naturale sau sintetice care prin natura lor chimica determină alterarea funcționării unui organ si modifică starea psihică a unei persoane.

Acest termen se referă la substante psihoactive, mai ales cele ilegale.

Prezentam cateva tipuri de droguri si efectele acestora:

Heroina

 • micșorează pupila, apar grețuri, o încetinire a ritmului cardiac și o creștere a temperaturii corpului. Pe termen lung, pot apărea tulburări intestinale, urinare, hepatită virală, pneumonii;
 • În cazul lipsei de drog apare sevrajul – secreție nazală, lacrimală, sudoripară, spasme, dureri musculare, diaree, deshidratare.

 Riscurile cele mai des întâlnite sunt următoarele:

 • În plan psihologic : alterări ale personalității; alterări cognitive, probleme de memorie; anxietate, stări de tip depresiv;
 • În plan fiziologic : scăderea în greutate, constipație, carii dentare, anemie, inhibarea apetitului sexual, pierderea ciclului menstrual.

Consumul de marijuana:

Afectează memoria de scurtă durată și întelegerea, alterează percepția asupra timpului și reduce abilitatea de a îndeplini anumite sarcini ce necesită concentrare și coordonarea mișcărilor, cum ar fi de exemplu condusul unui autoturism.

Dat fiind faptul că se fumează, cannabisul este ușor absorbit de plămâni, ajunge cu rapiditate la creier. În câteva minute se manifestă primele efecte, care pot dura între două și trei ore.

Efecte pe termen scurt: somnolentă, apatie, creșterea apetitului alimentar, dificultăți în perceperea timpului scăderea capacității de concentrare și memorare, accelerarea bătăilor inimii, înroșirea ochilor, absența inhibițiilor, paranoia, halucinații, neliniște.

Efecte pe termen lung: Apariția bolilor cronice pulmonare, scăderea concentrației de testosteron la bărbați, scăderea cantității și calității spermei la bărbati, creșterea riscului de infertilitate la femei și ciclu menstrual neregulat.
Dependența de tip cannabis se caracterizează prin dependență psihică și toleranță.

Cocaina:

Excitant care înlătură simptomele oboselii; la scurt timp după prizare (cca 20 min) induce o stare de euforie, încredere în sine și dă impresia unei capacități marite a funcțiilor intelectuale

Pe termen scurt antreneaza o stare de agitație și de instabilitate, tulburări de judecată și de comportament, transpirație, dilatarea pupilelor.

La doze puternice apar convulsii, paranoia, psihoze. 

Pe termen lung apar perforații ale mucoasei nazale și eczeme în jurul nărilor, pierderea greutății, față palidă, amețeli, stări de vomă, excitabilitate, halucinații paranoice.
 Urmări:probleme cardiovasculare, neurologice (accidente vasc

Avocat in Bucuresti infractiuni droguri, Cabinetul avocat Tudor Ion oferă servicii juridice in cauzele privind savarsirea  infractiunilor prevazute de Legea nr. 143/2000.

Atunci cand ești implicat într-un proces penal legat de traficul de droguri, este esential să ai alaturi un avocat specializat care sa iti protejeze interesele și sa te ghideze prin sistemul de legi corespunzator.

Cauzele de trafic de droguri au un anumit specific și impun uneori consecinte grave, inclusiv pedepse severe și prejudicii aduse reputatiei tale.

In astfel de situatii, alegerea Casei de Avocatură Tudor Ion reprezinta un pas inteligent și strategic în cautarea unei soluții favorabile.

      Experienta și cunostinte ca avocat specializat droguri

Cabinetul de Avocatură Tudor Ion este specializata în domeniul traficului de droguri, poseda experientă în gestionarea unor cazuri complexe și dificile.

Aceasta permite avocaților sa aiba o intelegere profundă a legilor și a procedurilor specifice în astfel de situații, fiind la curent cu cele mai recente evoluții din domeniu.

Această expertiza solida asigura că vei beneficia de o aparare eficienta și bine fundamentata, avand incredere că fiecare aspect al cazului tău va fi abordat cu profesionalism și pricepere.

         Abordarea personalizată și strategiile adaptate

Cabinetul de Avocatură Tudor Ion intelege că fiecare caz de trafic de droguri este unic și necesită o abordare personalizată.

Ințelegand circumstanțele individuale ale clientilor lor, dezvoltam strategii juridice adaptate, astfel incat să obtinem rezultatele dorite.

Alegerea avocatului potrivit poate face diferenta dintre o pedeapsa severa și o solutie favorabila.

Cabinetul de Avocatura Tudor Ion este o alegere spre care va puteti indrepta pentru aceste servicii.

Cu experienta, abordarea personalizată și colaborarea cu experti, avocatul specializat în traficul de droguri de la acest Cabinet de avocatură se va asigura că beneficiezi de o apărare eficientă și că drepturile tale sunt protejate în fiecare etapă a procesului.

Alege Cabinetul de Avocatură Tudor Ion și ai încredere că vei avea alături o echipă de profesionisti dedicati, determinati să obtină cele mai bune rezultate pentru tine.

Traficul de droguri este un domeniu special, dar cu ajutorul avocatilor poti avea o sansă reală de a obtine o solutie favorabila.

Legea nr.143/2000 pentru prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri

Serviciile noastre se refera la asistență juridică și reprezentare în fața organelor de urmărire penală si de cercetare judecătorească, pentru infractiunea de trafic de droguri.

De asemenea, servicii avocatiale pentru alte infractiuni prevazute de legislatia romana.

Cum sunt reglementate in lege infractiunile privind traficul si consumul ilicit de droguri

In primul rand trebuie cunoscut ca, infractiunea de trafic de droguri este incriminata in legislatia romana in Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Aceaasta lege a fost publicată în Monitorul Oficial al României la data de 3 august 2000.

Legea nr. 143/2000 contine si tabelul, respectiv, lista drogurilor de risc precum si a drogurilor de mare risc.

In functie de clasificarea drogului, ca fiind de mare risc sau de risc, depinde cuantumul pedeapsei ce se poate aplica.

Din acest motiv este important sa se cunoasca de catre cei implicati in dosarele privind infractiunile de trafic si consum ilicit de droguri clasificarea drogului ce se presupune ca a fost traficat, consumat sau detinut.

Astfel, dintre drogurile de mare risc mai cunoscute sunt ecstasy, cocaina și heroina.

Dintre drogurile de risc, canabis-ul este mai cunoscut.

tranzactia judiciara

Intelesul unor termeni din Legea nr. 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri

Ca avocat specializat in infractiunile privind traficul si consumul de droguri va poate consilia despre  intelesul unor termeni si expresii folosite in lege, dintre care exemplificam urmatorii:

droguri, se refera la plantele şi substanţele stupefiante ori psihotrope sau amestecurile care conţin asemenea plante şi substanţe, înscrise în tabelele nr. I-III;

-droguri de mare risc – drogurile înscrise în tabelele nr. I şi II;

droguri de risc – drogurile înscrise în tabelul nr. III;

consum ilicit de droguri – consumul de droguri aflate sub control naţional, fără prescripţie medicală;

-consumator – persoana care îşi administrează sau permite să i se administreze droguri, în mod ilicit, prin înghiţire, fumat, injectare, prizare, inhalare sau alte căi prin care drogul poate ajunge în organism;

consumator dependent – consumatorul care, ca urmare a administrării drogului în mod repetat şi sub necesitate ori nevoie, prezintă consecinţe fizice şi psihice conform criteriilor medicale şi sociale;

-evaluare – determinarea caracteristicilor psihologice şi sociale ale consumatorului de către centrele de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog, în vederea includerii şi supravegherii consumatorului într-un program psihologic şi social de către managerul de caz.

Cum sancţioneaza Legea 143/2000 traficul şi alte operaţiuni ilicite cu substanţe aflate sub control naţional

Art. 2

(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) au ca obiect droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Art. 3

(1) Introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul de droguri de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi.

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

Art. 4

(1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, cumpărarea sau deţinerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau amendă.

(2) Dacă faptele prevăzute la alin. (1) privesc droguri de mare risc, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 5 ani.

Art. 5

Punerea la dispoziţie, cu ştiinţă, cu orice titlu, a unui local, a unei locuinţe sau a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi.

Art. 6

(1) Prescrierea drogurilor de mare risc, cu intenţie, de către medic, fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical, se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi eliberarea sau obţinerea, cu intenţie, de droguri de mare risc, pe baza unei reţete medicale prescrise în condiţiile prevăzute la alin. (1) sau a unei reţete medicale falsificate.

Art. 7

Administrarea de droguri de mare risc unei persoane, în afara condiţiilor legale, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani

       Intrebari frecvente pe subiectul avocat infractiuni trafic de droguri

Cele mai frecvente intrebări despre traficul de droguri și cum te poate ajuta un avocat specializat in cazul în care ai un dosar penal legat de infractiuni de trafic de droguri:

 • Ce este traficul de droguri?
 • Care sunt consecintele penale ale traficului de droguri?
 • Care sunt drogurile cel mai des traficate?
 • Cum se desfasoara o ancheta în cazul traficului de droguri?
 • Care este pedeapsa pentru traficul de droguri?
 • Cum se diferentiază traficul de droguri de posesia și consumul personal?
 • Cum prevede legea în ceea ce privește traficul de droguri?
 • Ce se întampla daca sunt acuzat de trafic de droguri și sunt nevinovat?
 • Cum poate ajuta un avocat specializat în cazul meu de trafic de droguri?
 • Ce probe pot fi utilizate pentru a ma apara intr-un caz de trafic de droguri?

Un avocat specializat în cazuri de trafic de droguri poate oferi asistentă în mai multe moduri:

 • Evaluarea dosarului: Un avocat va examina în detaliu probele, procedurile de anchetă și toate elementele relevante ale cazului tău pentru a determina optiunile de apărare.
 • Dezvoltarea strategiei de apărare: Pe baza evaluarii dosarului, avocatul va dezvolta o strategie adaptata cazului tău, luând în considerare circumstantele unice ale situatiei tale.
 • Rezolvarea problemei legale: Un avocat va lucra pentru a identifica eventualele deficiente în acuzarea formulate impotriva ta, cum ar fi nerespectarea drepturilor tale constitutionale sau probleme legate de probe sau proceduri.
 • Negocierea cu procurorul: Dacă este în interesul tău, avocatul poate negocia cu procurorul pentru a obține o reducere a acuzatiilor sau o sentintă mai blanda.
 • Reprezentarea in instantă: Un avocat specializat va oferi asistentă juridica în timpul procesului penal, te va reprezenta în fața instantei și va susține apararea ta.

Este important să consulti un avocat specializat în dreptul penal și traficul de droguri pentru a obține sfaturi și asistentă personalizate, în functie de circumstantele tale specifice și de legislatia din țara ta.

Sanctiuni prevazute in cazul traficului şi a altor operaţiuni ilicite cu substanţe aflate sub control naţional

In Capitolul II din Lege se prevede sanctionarea traficului şi a altor operatiuni ilicite cu substante aflate sub control naţional

Este reglementata infractiunea de trafic de droguri, care se refera la cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare, vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind circulatia drogurilor de risc, fara drept.

Traficul se poate realiza cu droguri de mare risc, sau cu droguri de risc, in cazul primei infractiuni pedepsele fiind mai mari.

O prevedere ce intereseaza in mod deosebit este ca persoana care a comis una dintre infractiunile prevazute de lege iar in timpul urmaririi penale denunta si faciliteaza identificarea si tragerea la raspundere penala a altor persoane care au savarsit infractiuni legate de droguri beneficiaza de reducerea la jumatate a limitelor pedepsei prevazute de lege.

Alte aspect ce prezinta interes in astfel de dosare sunt cele legate de sanctiunea care se aplica in cazul detinerii si consumului de droguri.

Servicii oferite de cabinetul nostru in calitate de avocat specializat in infractiuni droguri

In cazul in care santeti implicat intr-un dosar privind infractiunile privind traficul si consumul de droguri aveti posibilitatea sa ne contactati si sa beneficiati de serviciile cabinetului nostru de avocatura.

Serviciile oferite se refera la urmatoarele:

 • consultanta juridica, asistenta si reprezentare la organul de urmarire penala;
 • asistenta juridica si reprezentare la instanta de judecata, in toate gradele de instante;
 • -studiu dosar, informare cu privire la fapta de care sunteti cercetat;
 • -redactare de acte juridice in dosara, propunere si administrare de probe;

Contactand cabinetul nostru de avocatura, beneficiati de avocat cu experienta, astfel incat sa va fie respectate drepturile si sa fiti aparati cu profesionalism.

Daca sunteti implicat intr-un dosar privind infractiuni de trafic si consum de droguri, nu ezitati sa ne contactati.

Pentru detalii, ne contactati pe formular, telefon, e mail office@avocat-tudor.ro, sau click aici

Cabinet Avocat Bucuresti

0724260393

 

Contacteaza-ne acum

Default content

  hosting romania web hosting gazduire web domenii web servere dedicate server vps