Avocat pentru cetateni romani stabiliti in strainatate

Sprijin legal pentru romanii din strainatate, diaspora, drepturi protejate

Numarul de cetateni romani din strainatate, diaspora, a crescut semnificativ in ultimele decenii si se confrunta adesea cu numeroase provocari legale si administrative in tara de adoptie sau in relatia cu autoritatile din Romania.

In astfel de situatii complexe, sprijinul unui avocat specializat si experimentat din Bucuresti devine esential pentru a le proteja drepturile si interesele.

 1. Cetatenii romani din strainatate, diaspora si provocarile lor legale:

Cetatenii romani care traiesc in strainatate se confrunta cu o serie de provocari legate de drepturile lor, cum ar fi:

 1. Protejarea drepturilor civile: Schimbarea legislatiei, cultura diferita si barierele lingvistice pot adesea sa puna in pericol drepturile civile ale cetatenilor romani in diaspora.
 2. Probleme de imigratie si munca: Obtinerea vizelor, rezidentei permanente sau a cetateniei in tarile straine poate fi un proces complex si frustrant pentru multi cetateni romani.
 3. Suport juridic in tara: Unii cetateni romani pot intampina dificultati in gestionarea proprietatilor si a afacerilor ramase in Romania.
 4. Drepturile familiei: Divortul, custodia copiilor si alte aspecte legate de drepturile familiale pot fi dificile de gestionat din strainatate.
 5.  
 6. Cum poate sa ajute un avocat din Bucuresti cetatenii romani din strainatate, diaspora:

Un avocat din Bucuresti specializat in sprijinul cetatenilor romani in diaspora poate oferi o gama larga de servicii, printre care:

 1. Asistenta juridica in tara: Cetatenii romani din diaspora pot beneficia de asistenta juridica directa in Romania prin intermediul unui avocat cu experienta, care poate gestiona afaceri legate de proprietate, mosteniri sau alte chestiuni legale.
 2. Rezolvarea problemelor legale din strainatate: Un avocat din Bucuresti poate acorda asistenta si consultanta in problemele legate de imigratie, munca sau orice alta situatie legala cu care se confrunta cetatenii romani in tarile lor de adoptie.
 3. Protectia drepturilor civile: Un avocat specializat poate asigura protectia drepturilor civile ale cetatenilor romani prin intermediul proceselor juridice sau al negocierilor cu partile implicate.
 4. Consiliere juridica personalizata: Fiecare situatie legala este unica, iar un avocat dedicat poate oferi sfaturi personalizate si strategii adaptate fiecarui caz.

Cetatenii romani din strainatate, aflati in diaspora, au plecat pentru conditii mai bune de trai

Ca avocat pentru romani stabiliti in strainatate, in diaspora, avem in vedere ca trebuie sa se bucure de protecţia statului român, conform art. 17  din Constitutia Romaniei.

In mod corespunzator, să-şi îndeplinească obligaţiile, cu excepţia acelora ce nu sunt compatibile cu absenţa lor din ţară.

De asemenea, cetăţenii străini şi apatrizii care locuiesc în România se bucură de protecţia generală a persoanelor şi a averilor, garantată de Constituţie şi de alte legi.

Condițiile de muncă din România determina ca milioane de oameni să plece pentru un trai mai bun în străinătate.

Romanii sunt cunoscuti ca fiind stabiliti in strainatate in numar mare, printre cei mai multi in Europa.

Ministrul Românilor de Pretutindeni a precizat în cadrul unei conferințe de presă ca unele statistici indică aproximativ 9.700.000 de români care trăiesc în afara granițelor.

Oficialul roman  a vorbit si despre bugetul alocat de instituție pentru sprijinirea activităților românilor de pretutindeni și a organizațiilor acestora.

Motivele cele mai des invocate sunt neajunsurile materiale cotidiene, veniturile mici.

De asemenea, lipsa unui loc de muncă decent, stabilitatea, calitatea slabă a clasei politice, corupția. 

Potrivit altor surse, aproape un sfert din totalul rezidenților străini din Italia sunt români.

In Spania reprezinta cea mai mare minoritate.

În Marea Britanie, românii au depășit un milion de rezidenți. Din alte statistici rezulta ca în Germania sunt de 800 de mii de romani.

Institutul Național de Statistică a anuntat că în 2021 populația României s-a aflat din nou în scădere, cu 142,6 de mii de persoane.

Emigrația constituie a doua cauză principală a reducerii populației țării.

De ce sa apeleze la cabinetul nostru de avocatura cetatenii romani din strainatate, din diaspora 

Cabinetul de avocatura Tudor Ion, cu sediul in Bucuresti asigura pentru cetatenii romani stabiliti in strainatate, in diaspora, servicii de avocatura.

Este un fapt real ca, cetatenii romani stabiliti in strainatate pot intampina diverse probleme de natura juridica in Romania.

Unele probleme pot avea legatura cu bunuri situate in tara, diverse acte sau alte imprejurari ce trebuiesc rezolvate in cele mai bune conditii.

Uneori aceasta necesita deplasarea in tara si cunoasterea legislatiei romane.

In alte imprejurari, sa fie prezenti la instantele de judecata sau autoritatile competente unde au de rezolvat problema respectiva.

Implicarea in aceste proceduri se poate dovedi insa complexa, cu mai mult timp alocat decat ar fi necesar pentru rezolvarea acestor situatii.

Din aceste motive este avantajos sa contactati cabinetul nostru de avocatura.

Ne implicam cu seriozitate si profesionalism in rezolvarea problemelor dumneavoastra.

Studiu de caz privind litigiu solutionat in Romania, in cazul unui cetatean roman stabilit in strainatate

Instanta a retintut ca, in  ceea ce-l privește pe pârât, acesta are domiciliul în Romania și reședința acestuia este în Marea Britanie.

Este plecat la muncă în străinătate, potrivit întâmpinării depuse la Judecătorie.

Ca atare, văzând că locuința pârâtului nu se află în țară, iar instanțele române sunt competente internațional să soluționeze cauza.

Potrivit art. 1081 alin. (2) pct. 4 C. proc. civ. și art. 3 alin. (1) lit. b) din Regulamentul CE 2201/2003, în speță, devine incidentă teza ultimă a art. 915 alin. (1) C. proc. civ..

Conform acestuia:  „când pârâtul nu are locuința în țară și instanțele române sunt competente internațional, este competentă judecătoria în circumscripția căreia își are locuința reclamantul”.

La data sesizării instanței, reclamanta A. avea stabilit domiciliul în Romania, unde și locuiește, această împrejurare rezultând din înscrisul de la dosarul Judecătoriei Sectorului 5 București.

Pentru aceste considerente, Înalta Curte va stabili competența de soluționare a cererii de chemare în judecată formulate de reclamanta A., în contradictoriu cu pârâtul B., având ca obiect „divorț”, în favoarea Judecătoriei.

Servicii oferite de cabinetul nostru de avocatura pentru cetateni romani din strainatate, diaspora

 • va informam în timp util despre evolutia situatiei in legatura cu care ne contactati;
 • va reprezentam in fata autoritatilor statului sau institutii private, notari, executori judecatoresti, traducatori, certificate, cazier judiciar.
 • reprezentare in instantele de judecata in domenii le dreptului:
 • Dreptul familiei, precum divort, incredintare minori;
 • drept succesoral, mosteniri, partaje, iesire din indiviziune;
 • drept civil
 • drept imobiliar
 • drept comercial
 • dreptul muncii
 • accidente rutiere, asigurari.
 • Malpraxis medical
 • drept penal
 • contencios administrativ

Apostilare de acte

Apoastilarea se aplica pe anumite acte pentru pentru a le atribui recunoastere internationala.

Exemple de acte ce pot fi apostilate: certificate de stare civila, certificate de nastere.

Acte de stare civila

Obtinerea de acte de stare civila: certificate de nastere, de casatorie, transcrierea casatoriei sau a divortului din strainatate, transcrierea nasterii din strainatate.

Alte servicii pentru romani stabiliti in strainatate, aflati in diaspora

 • obtinere cazier judiciar;
 • infiintare societati comerciale;
 • modificari societatati comerciale;
 • asistenta la institutile statului sau private

Avantaje pentru romanii din strainate, din diaspora, oferite de Cabinetul nostru avocat Tudor Ion

Avantajul ca prin serviciile  Cabinetului nostru de avocatura Tudor Ion, clientii cetateni romani din strainatate nu trebuie sa fie prezenti in Romania pentru rezolvarea problemelor lor juridice.

In baza imputernicirii avocatiale va putem reprezenta in vederea rezolvarii problemelor de care nu vă puteți ocupa datorita distanței fata de tara.

Avantajul ca, in actiunile de divort se poate intocmi o procura speciala si nu mai este necesara prezenta cetatenilor romani stabiliti in strainatate.

Aparam drepturile persoanelor fizice si juridice, ne desfasuram activitatea de aparare a drepturilor si intereselor cetatenilor romani in Bucuresti, Ilfov si in tara.

Relatiile pe care le avem cu romanii din strainatate, diaspora

Datorita distantei fata de tara, tinem legatura cu cetatenii romani din diaspora prin e mail sau telefon.

Astfel incat sa cunoasca in timp util despre modul de rezolvare a problemei pentru care suntem angajati.

Interesul Cabinetului nostru de avocat este interesul legitim al clientului nostru.

Ne preocupam de rezolvarea problemelor juridice ale cetatenilor romani stabiliti in strainate in mod profesional, astfel incat relatiile sa fie de incredere reciproca. 

Avem in vedere ca avocatul trebuie să aibă un comportament care să permită atât satisfacerea drepturilor inalienabile ale clientului, cât și apărarea și consolidarea valorilor superioare pe care se bazează societatea și condiția umană.

Respectam principiile fundamentale în exercitarea profesiei de avocat: independența, demnitatea, integritatea, loialitatea, secretul profesional și libertatea de apărare.

De ce alegeti avocat-tudor.ro pentru servicii juridice in diaspora:

Avocat-Tudor.ro este o firma de avocatura experimentata in sprijinul cetatenilor romani din diaspora. De ce sa alegeti avocat-tudor.ro pentru serviciile juridice in acest context?

 1. Experienta si competenta: experienta in lucrul cu cetatenii romani din diaspora, intelegand in mod profund provocarile si nevoile acestora.
 2. furnizarea de solutii juridice eficiente si de incredere, obtinand rezultate pentru clientii sai.
 3. Abordare personalizata: Avocat-Tudor.ro promoveaza o abordare personalizata pentru fiecare caz, asigurandu-se ca serviciile oferite sunt adaptate cerintelor individuale ale clientilor.
 4. Servicii complete: Echipa acopera o gama larga de aspecte legale, inclusiv drept civil, dreptul familiei, dreptul imigrarii si altele, asigurand clientilor sai o abordare comprehensiva in rezolvarea problemelor lor juridice.

Concluzie:

Cetatenii romani din diaspora se confrunta cu provocari legale complexe, iar sprijinul unui avocat din Bucuresti poate fi esential pentru protejarea drepturilor si intereselor lor.

Avocat-Tudor.ro reprezinta o alegere buna pentru cetatenii romani in diaspora, datorita experientei, competentei si abordarii pe care o ofera.

Increderea in serviciile lor va poate ajuta sa aveti certitudinea ca drepturile si interesele dumneavoastra sunt protejate in mod eficient si profesionist.

0724260393

Cabinet

Cabinetul de avocat Tudor Ion asigura consultanta juridica, asistenta si reprezentare cetatenilor romani din strainatate.

Adresati-va cu incredere, luati legatura cu noi dati click aici sau e mail office@avocat-tudor.ro 

Contactati-ne acum

  hosting romania web hosting gazduire web domenii web servere dedicate server vps