Avocat pentru cetateni romani stabiliti in strainatate

Avocat cetateni romani stabiliti in in strainatate

Ca avocat pentru cetateni romani stabiliti in strainatate, am in vedere in activitate ca toti trebuie sa se bucure de protecţia statului român, conform art. 17  din Constitutia Romaniei.

In mod corespunzator, să-şi îndeplinească obligaţiile, cu excepţia acelora ce nu sunt compatibile cu absenţa lor din ţară.

De asemenea, cetăţenii străini şi apatrizii care locuiesc în România se bucură de protecţia generală a persoanelor şi a averilor, garantată de Constituţie şi de alte legi.

Cetatenii romani in strainatate,  au plecat pentru conditii mai bune de trai

Condițiile de muncă din România determina ca milioane de oameni să plece pentru un trai mai bun în străinătate.

Romanii sunt cunoscuti ca fiind stabiliti in strainatate in numar mare, printre cei mai multi in Europa.

Ministrul Românilor de Pretutindeni a precizat în cadrul unei conferințe de presă ca unele statistici indică aproximativ 9.700.000 de români care trăiesc în afara granițelor.

Oficialul roman  a vorbit si despre bugetul alocat de instituție pentru sprijinirea activităților românilor de pretutindeni și a organizațiilor acestora.

Motivele cele mai des invocate sunt neajunsurile materiale cotidiene, veniturile mici.

De asemenea, lipsa unui loc de muncă decent, stabilitatea, calitatea slabă a clasei politice, corupția. 

Potrivit altor surse, aproape un sfert din totalul rezidenților străini din Italia sunt români.

In Spania reprezinta cea mai mare minoritate.

În Marea Britanie, românii au depășit un milion de rezidenți. Din alte statistici rezulta ca în Germania sunt de 800 de mii de romani.

Institutul Național de Statistică a anuntat că în 2021 populația României s-a aflat din nou în scădere, cu 142,6 de mii de persoane.

Emigrația constituie a doua cauză principală a reducerii populației țării.

Cum ajuta Cabinetul de avocat Tudor Ion cetatenii romani din strainatate 

Cabinetul de avocatura Tudor Ion, cu sediul in Bucuresti asigura pentru cetatenii romani stabiliti in strainatate, in diaspora, servicii de avocatura.

Este un fapt real ca, cetatenii romani stabiliti in strainatate pot intampina diverse probleme de natura juridica in Romania.

Unele probleme pot avea legatura cu bunuri situate in tara, diverse acte sau alte imprejurari ce trebuiesc rezolvate in cele mai bune conditii.

Uneori aceasta necesita deplasarea in tara si cunoasterea legislatiei romane.

In alte imprejurari, sa fie prezenti la instantele de judecata sau autoritatile competente unde au de rezolvat problema respectiva.

Implicarea in aceste proceduri se poate dovedi insa complexa, cu mai mult timp alocat decat ar fi necesar pentru rezolvarea acestor situatii.

Din aceste motive este avantajos sa contactati cabinetul nostru de avocatura.

Ne implicam cu seriozitate si profesionalism in rezolvarea problemelor dumneavoastra.

Studiu de caz privind litigiu solutionat in Romania, in cazul unui cetatean roman stabilit in strainatate

Instanta a retintut ca, in  ceea ce-l privește pe pârât, acesta are domiciliul în Romania și reședința acestuia este în Marea Britanie.

Este plecat la muncă în străinătate, potrivit întâmpinării depuse la Judecătorie.

Ca atare, văzând că locuința pârâtului nu se află în țară, iar instanțele române sunt competente internațional să soluționeze cauza.

Potrivit art. 1081 alin. (2) pct. 4 C. proc. civ. și art. 3 alin. (1) lit. b) din Regulamentul CE 2201/2003, în speță, devine incidentă teza ultimă a art. 915 alin. (1) C. proc. civ..

Conform acestuia:  „când pârâtul nu are locuința în țară și instanțele române sunt competente internațional, este competentă judecătoria în circumscripția căreia își are locuința reclamantul”.

La data sesizării instanței, reclamanta A. avea stabilit domiciliul în Romania, unde și locuiește, această împrejurare rezultând din înscrisul de la dosarul Judecătoriei Sectorului 5 București.

Pentru aceste considerente, Înalta Curte va stabili competența de soluționare a cererii de chemare în judecată formulate de reclamanta A., în contradictoriu cu pârâtul B., având ca obiect „divorț”, în favoarea Judecătoriei.

Servicii oferite de cabinetul nostru de avocatura pentru diaspora

 • va informam în timp util despre evolutia situatiei in legatura cu care ne contactati;
 • va reprezentam in fata autoritatilor statului sau institutii private, notari, executori judecatoresti, traducatori, certificate, cazier judiciar.
 • reprezentare in instantele de judecata in domenii le dreptului:
 • Dreptul familiei, precum divort, incredintare minori;
 • drept succesoral, mosteniri, partaje, iesire din indiviziune;
 • drept civil
 • drept imobiliar
 • drept comercial
 • dreptul muncii
 • accidente rutiere, asigurari.
 • Malpraxis medical
 • drept penal
 • contencios administrativ

Avantajele pentru cetatenii romani rezidenti in strainate oferite de Cabinetul nostru avocat Tudor Ion

Avantajul ca prin serviciile  Cabinetului nostru de avocatura Tudor Ion, clientii cetateni romani din strainatate nu trebuie sa fie prezenti in Romania pentru rezolvarea problemelor lor juridice.

In baza imputernicirii avocatiale va putem reprezenta in vederea rezolvarii problemelor de care nu vă puteți ocupa datorita distanței fata de tara.

Avantajul ca, in actiunile de divort se poate intocmi o procura speciala si nu mai este necesara prezenta cetatenilor romani stabiliti in strainatate.

Aparam drepturile persoanelor fizice si juridice, ne desfasuram activitatea de aparare a drepturilor si intereselor cetatenilor romani in Bucuresti, Ilfov si in tara.

Relatiile pe care le avem cu clientii, cetateni romani stabiliti in strainatate

Datorita distantei fata de tara, tinem legatura cu cetatenii romani din diaspora prin e mail sau telefon.

Astfel incat sa cunoasca in timp util despre modul de rezolvare a problemei pentru care suntem angajati.

Interesul Cabinetului nostru de avocat este interesul legitim al clientului nostru.

Ne preocupam de rezolvarea problemelor juridice ale cetatenilor romani stabiliti in strainate in mod profesional, astfel incat relatiile sa fie de incredere reciproca. 

Avem in vedere ca avocatul este obligat să aibă un comportament care să permită atât satisfacerea drepturilor inalienabile ale clientului, cât și apărarea și consolidarea valorilor superioare pe care se bazează societatea și condiția umană.

Respectam principiile fundamentale în exercitarea profesiei de avocat: independența, demnitatea, integritatea, loialitatea, secretul profesional și libertatea de apărare.

Respectam dispozitiile Asistentei juridiciare Internationale

De exemplu, ne-am insusit însușit Codul Deontologic al Avocatului European(în continuare, Codul).

De fapt, acesta a reprezentat Codul deontologic al avocatului român, cu mult înainte de aderarea României la Uniunea Europeană.

Codul a fost adoptat în ședința  Consiliului Consultativ al Barourilor Europene (CCBE) – organul suprem de reprezentare a profesiei de avocat în fața instituțiilor Uniunii Europene.

0724260393

Cabinet

Cabinetul de avocat Tudor Ion asigura consultanta juridica, asistenta si reprezentare cetatenilor romani din strainatate.

Adresati-va cu incredere, luati legatura cu noi dati click aici sau e mail office@avocat-tudor.ro 

Contactati-ne acum

  web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design