Table of Contents
ToggleCabinetul nostru de avocatura este specializat in drept civil, va poate reprezenta in orice proces civil si va apara interesele, astfel ca nu evitati sa ne contactati.
Scopul cabinetului nostru de avocatura in drept civil este sa oferim servicii juridice de calitate clientilor nostri prin acordarea de consultanta, asistenta si reprezentare in procesele civile.
Aceasta implica din partea noastra obligatia sa gasim strategia optima prin care sa rezolvam problema cu care va confruntati intr-un litigiu civil.
Ne preocupam mai intai cercetarea cazului si pregătirea corespunzatoare in problemele ce se pun in vederea sustinerii in fata judecatorului.
In acest scop, avem discutii amanuntite cu clientul, ascultam argumentele sale in legatura cu solutia pe care o doreste si cu ce probe se pot dovedi sustinerile sale.
Prin aceasta procedura ne edificam asupra principalelor aparari si, eventual, a punctelor slabe in probleme juridice ce se pun.
Cand detinem toate datele necesare, ne ocupam de redactarea cereri de chemare in judecata daca sunteti reclamant intr-un proces civil.
Sau, a intampinarii, daca aveti calitatea de parat in procesul civil.
Intr-un stadiu mai avansat, ne ocupam de modul de administrare aprobelor si de redactare a pledoariei de avocat.
Cabinetul avocat Tudor Ion ofera servicii juridice in domeniul dreptului civil.
Avocatul nu este un lux, ci o necesitate in comunitatile civilizate, avocatul construieste impreuna cu partea procesul, este primul judecator al cazului.
In literatura de specialitate s-a afirmat in mod corect ca, profesiunea de avocat are misiunea de a completa lacunele culturale si juridice ale persoanei pe care o apara.
Sa lupte pentru aplicarea cat mai corecta a legii in cazul problemelor clientului pe care-l apara. Prin argumentele sale sa contribuie la formarea cat mai temeinica a convingerii judecatorului.
In situatia in care sunteti participant la un proces civil sau doriti consultanta in probleme juridice, apelati la un avocat din cabinetul nostru.
Serviciile juridice privesc valorificarea si apararea drepturilor si intereselor legitime nascute din raporturile de drept civil.
Ca exemplu, regimul proprietatii, contracte, obligatii, garantii, raspunderea civila delictuala, drepturi locative, proprietate imobiliara, succesiuni.
Ca avocat drept civil trebuie cunoscut mai intai ce este dreptul civil.
Mai ales ca, aceasta a constituit obiectul de studiu pentru discipline de invatamant si preocupare juridica si pentru numerosi specialisti in drept civil.
Dreptul civil a fost definit ca ramura de drept privat ce reglementeaza raporturile patrimoniale si nepatrimoniale in care subiectele, persoanele fizice sau persoanele juridice, se afla pe pozitii de egalitate juridica.
O alta definitie este data de Wikipedia.
Dreptul civil este acea ramură de drept ce reglementează relațiile social-patrimoniale și nepatrimoniale stabilite între persoane fizice și/sau juridice ce se află pe poziții de egalitate juridică, chiar când una dintre părți este statul (ca persoană privată și nu ca autoritate publică).
Raporturile juridice civile pot fi:
Dreptul Civil provine din limba latină, din latinescul “jus civile” care reprezenta dreptul propriu al poporului roman și care era aplicabil doar cetățenilor romani.
In Romania, reglementarile in cazuri de drept civil sunt incluse in Codul civil roman, cunoscut si ca noul cod civil.
In mod corespunzator, serviciile juridice si in drept civil oferit de Cabinet avocat Tudor Ion respecta dispozitiile Codului civil si ale Codului de procedura civila.
De exemplu, contracte civile, contracte de vânzare-cumpărare, împrumut, locaţiune, donaţie.
Va oferim suport legal in probleme juriodice cu care va confruntati, in procesele civile
In materia dreptului civil va aparam interesele cu profesionalism si seriozitate.
Dedicam timpul necesar si pasiune faţă de rezolvarea problemei clientului si transpunerii în rezultate concrete.
Ne preocupa sa avem incredere reciprocă, păstrarea secretului profesional, acordam atentie in vederea cunoasterii situatiei de fapt, a identificarii problemei de drept şi construirea unei strategii eficiente.
Ne preocupam sa obtinem o eficienta maxima in reprezentarea dumneavoastra in fata instantelor de judecata si autoritatilor statului.
Sa gasim solutii pentru cazul dumneavoastra care sa duca la atingerea obiectivelor stabilite la inceputul colaborarii.
Din aceste motive nu ezitati sa ne contactati pentru redactarea de contracte civile, cand va cheama in judecata alta persoana, in diverse probleme cu instantele de judecata, in domeniul civil.
Serviciile noastre vizeaza valorificarea si apararea drepturilor si intereselor legitime nascute din raporturile de drept civil.
In acest sens, Cabinetul nostru de avocatura oferă servicii juridice de drept civil, cum sunt:
Este o relatie profesionala bazata pe incredere, colaborare, sinceritate, garantată de obligația legală a avocatului de păstrare a secretului profesional;
Construirea unui caz solid pornind de la o înțelegere corectă a situației de fapt, a particularităților acesteia.
Continuând cu identificarea problemei de drept şi construirea unei strategii de atac sau apărare eficiente.
Ca avocat drept civil, din motivele aratate, sfatul nostru este sa va gasiti un avocat de drept civil potrivit
Desigur aceasta implica mai multe criterii pentru alegerea avocatului potrivit.
Intre acestea, experienta in domeniul dreptului civil, cunostintele in drept civil.
Firma de avocatura in care activeaza, prestigiul acesteia, gradul de implicare al avocatului in cazul dumneavoastra.
Cabinetul nostru de avocat Tudor Ion va poate ajuta in litigii de drept civil.
Ne puteti contacta, click aici sau e mail office@avocat -tudor.ro
Despre dreptul la aparare
Dreptul la apărare, ca principiu general al desfăşurării procesului civil.
Dreptul la apărare este garantat, avand o consacrare expresă în noul cod. Anterior, principiul era prevăzut implicit prin mai multe reglementări. In alte cazuri rezulta din Constituţie, din alte acte normative sau din doctrină.
.Dreptul la apărare este „garantat”. Art. 24 din Constituţie face trimitere expresă la reprezentarea specializată prin mandatar avocat.
Consacrarea expresă a principiului dreptului la apărare este importantă şi sub aspect practic. Judecătorul are îndatorirea să asigure respectarea şi să respecte el însuşi principiile fundamentale ale procesului civil.
Rolul avocatului în procesul civil a fost pus uneori sub semnul intrebarii, mai ales daca invoca aspecte de procedura ce duc la tergiversarea procesului.
Avocatul insa are nevoie de independenta fata de autoritatile statului, pentru a-si exrcita profesia in deplina libertate.
Daca nu are deplina independenta dreptul la aparare ar fi afectat.
Pe drept cuvant s-a spus ca, avocatul sa nu se impotriveasca niciodata a veni in ajutorul celui sarac, impotriva celui bogat, in ajutorul celui slab, impotriva celui puternic.
Sa aiba un caracter nobil, adica o inima si intelegere.
Din acest motiv avocatului ii este interzis sa practice alte activitati care i-ar afecta independenta.
În conformitate cu art. 201 NCPC a fost reglementată etapa scrisă a procesului civil.
Părţile isi comunică reciproc pretenţiile şi apărările prin cererea de chemare în judecată, întâmpinare ori răspunsul la întâmpinare.
Avocatul, trebuie să acorde o atenţie sporită acestei etape.
In toate cauzele de nulitate a actelor de procedură efectuate trebuie invocate deodată, sub sancţiunea decăderii părţii.
Părţile sunt obligate să invoce toate mijloacele de apărare şi toate excepţiile procesuale de îndată ce le sunt cunoscute. In caz contrar, ele vor răspunde pentru pagubele pricinuite părţii adverse.
Şi în faza recursului aspectele de noutate implică o atenţie sporită din partea avocatului.
Motivele de casare prevăzute de art. 488 alin. 1 NCPC nu pot fi primite decât dacă ele nu au putut fi invocate pe calea apelului.
Ori, în cursul judecării apelului ori, deşi au fost invocate în termen, au fost respinse.
Sau, instanţa a omis să se pronunţe asupra lor.
Regulile în materie de citare şi comunicare actelor de procedură au suferit modificări.
In ce priveşte comunicarea care trebuie realizată unui avocat.
Art. 162 NCPC înmânarea citaţiilor şi actelor de procedură când actul urmează să fie înmânat unui avocat se poate face funcţionarului.
Sau, persoanei însărcinate cu primirea corespondenţei, care va semna dovada. În lipsa acestora, înmânarea citaţiei sau a actelor de procedură se va face administratorului clădirii.
Ce se intampla in cazul lipsei persoanelor
In lipsă, paznicului sau agentului de pază, care va semna procesul-verbal întocmit în acest scop de către agent. Insa, după ce acesta din urmă a certificat în prealabil identitatea şi calitatea sa.
Prin noua reglementare s-a extins sfera persoanelor care pot primi valabil citaţia. Funcţionar/persoană însărcinată cu primirea corespondenţei, administrator clădire, paznic, agent de pază.
Aceasta impune o mai bună organizare şi gestiune la nivelul structurii administrative a formei de exercitare a profesiei.
Conform reglementarilor in vigoare, principiul liberului acces la justitie se regaseste in prinipiile fundamentale ale procesului civil.
De exemplu, in art.5, indatoriri privind primirea si solutionarea cererilor.
De asemenea, in art. 6, cu denumirea, dreptul la un proces echitabil, in termen optim si previzibil.
Orice persoana se poate adresa justitiei pentru protectia drepturilor si intereselor sale.
Cum poate fi investita instanta
Aceasta nu inseamna ca instanta de judecata poate fi investita oricand si oricum.
Se are in vedere ca legea procesual civila stabileste competenta instantelor de judecata.
De asemenea, stabileste procedura de judecata, caile de atac, executarea silita.
Aceasta nu are semnificatia ca este ingradit dreptul la justitie.
Caracterul echitabil al unui proces civil trebuie vazut din perspectiva spetei civile ce se judeca.
Presupune o procedura contradictorie, respectarea dreptului la aparare si egalitatea partilor.
Chiar art.20 din Codul de procedura civila se refera la acest principiu.
Judecatorul trebuie sa asigure reapectarea principiilor fundamentale de drept civil. De asemenea, el insusi trebuie sa le respecte.
Competenta instantelor in materie civila
Potrivit principiilor constitutionale ale separatiei puterilor in stat, infaptuirea justitiei este incredintata instantelor judecatoresti.
Acestea sunt alcatuite di judecatori care se spun numai legii. Competenta instantelor judecatoresti in materie civila este reglementata in Titlul III din Codul de procedura civila
Ne puteti contacta, click aici sau e mail office@avocat-tudor.ro
Cabinet
0724260393
Default content