Avocat Bucuresti - Infractiuni Informatice

Avocat infractiuni informatice

Un avocat infractiuni informatice cunoaste ca, atat persoanele fizice cat si persoanelor juridice, pot fi victime ale infracţiunilor de fraude comise prin sisteme informatice şi mijloace de plată electronice. Manifestarea formelor de criminalitate informatică este necesara in vederea apararii intereselor clientilor nostri, care pot fi acuzati sau victime.  

Avocat Infractiuni informatice

Activitatea unui avocat infractiuni informatice presupune o anumita specializare si cunoștințe necesare activității din domeniul criminalității informatice. Prejudiciile prin prin aceste tipuri de atacuri au uneori o valoare ridicată.

Din acest motiv, soluțiile juridice propuse de cabinetul nostru de avocatura sunt fundamentate pe o cunoaștere a legislatiei in domeniu. Dar, in egala masura si a sistemului de justiție românesc. Experiența practică de munca, înțelegerea jurisprudenței și a legislației naționale și internaționale sunt avantaje. Ne permit să oferim soluții utile într-un timp optim.

Daca sunteti parte intr-un litigiu avand ca obiect infractiuni informatice este recomandat sa va angajati un avocat. Cabinetul nostru de avocatura, va poate reprezenta in cauza respectiva.

Servicii juridice in infractiuni informatice

Activitatile pe care le exercita cabinetul nostru de avocatura in ce priveste infracțiunile informatice. Sunt reglementate in Codul penal si se referă la ansamblul activităților ilicite săvârșite prin intermediul unui sistem informatic.

De exemplu, faptele comise prin sisteme informatice sau mijloace de plata electronice. Sunt reglementate de Codul penal în cuprinsul art. 249 – 252. I

In această categorie intră fraudă informatică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos. Dar, și acceptarea operațiunilor financiare efectuate în mod fraudulos.

Infractiunea de frauda informatică, art.249 Codul penal

Consta in urmatoarele:

-introducerea, modificarea sau ștergerea unor date informatice si restricționarea accesului la aceste date. Sau, împiedicarea în orice mod a funcționarii unui sistem informatic. Scopul este obținerea un beneficiu material pentru sine sau pentru altul, dacă prin aceste fapte a fost cauzată o pagubă unei persoane.

Infractiunea de efectuare de operatiuni financiare in mod fraudulos prevazuta de art.250 Cod penal.

Consta in efectuarea unei operatiuni de retragere de numerar, incarcare sau descarcare a unui instrument de moneda electronica.

Ori de transfer de fonduri prin utilizarea, fara consimtamantul titularului, a unui instrument de plata electronica sau a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia.

Se sancţionează si efectuarea uneia dintre operaţiunile prevăzute în alin. (1), prin utilizarea neautorizată a oricăror date de identificare. Sau, prin utilizarea de date de identificare fictive. Transmiterea neautorizată către altă persoană a oricăror date de identificare, în vederea efectuării uneia dintre operaţiunile prevăzute în alin. (1).

Accesul ilegal la un sistem informatic, art.360 Cod penal

Legea penala il defineste ca fapta săvârşită în scopul obţinerii de date informatice. Fapta poate fi săvârşită cu privire la un sistem informatic la care, prin intermediul unor proceduri, dispozitive sau programe specializate, accesul este restricţionat. Ori, interzis pentru anumite categorii de utilizatori, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Infractiunea de interceptarea ilegală a unei transmisii de date informatice(art. 361 Cod penal)

 Interceptarea, fără drept, a unei transmisii de date informatice care nu este publică şi care este destinată unui sistem informatic. Provine dintr-un asemenea sistem sau se efectuează în cadrul unui sistem informatic.

Se sancţionează şi interceptarea, fără drept, a unei emisii electromagnetice provenite dintr-un sistem informatic, ce conţine date informatice care nu sunt publice.

Falsul informatic se defineste ca modificarea, introducerea sau stergerea fara drepturi a datelor informatice. Sau, restrictionarea fara drepturi a accesului la anumite date, rezultand informatii care nu corespund cu realitatea. Scopul este sa se produca consecinte juridice, si se pedepseste cu pana la 5 ani de inchisoare.

Alte atributii avocat infractiuni informatice

Cabinetul nostru de avocatura este specializat in domeniul infractiunilor informatice. Are capacitatea profesională de a aborda astfel de litigii. Calificarea profesională ne permite să abordăm cauze complexe în mod eficient.

Va oferim servicii in cazul in care sunteti acuzat de o fapta in domeniul infractiunilor informatice.

 • consultanta juridica, asistenta si reprezentare in fata organului de cecetare penala precum si a instantelor de judecata si in caile de atac.
 • redactam actele juridice necesare in astfel de activitati.
 • participam la activitatea de efectuare a percheziției informatice.
 • alte activitati n care ne puteti solicita serviciile: accesul ilegal la un sistem informatic,
 • accesarea contului de poștă electronica, accesarea contului de Facebook; accesarea neautorizată a unei pagini web,
 • frauda informatica

Cabinetul de avocat Tudor Ion va ofera consultanta juridica, asistenta si reprezentare in litigii privind infractiuni informatice.

Ne puteti contacta, click aici sau e mail office@avocat-tudor.ro

avocat bucuresti

Un avocat infractiuni informatice din cabinetul nostru de avocatura cunoaste modalitatile in care pot fi provocate atacurile cibernetice.

Asfele de activitati ilegale pot provoca daune economice importante prin întreruperea funcționării sistemelor informatice și a comunicațiilor, cât și prin pierderea sau modificarea unor informații confidențiale importante din punct de vedere comercial sau a altor tipuri de date.

Avocat infractiuni informatice, reglementare

Unele din aceste infractiuni sunt reglementate in cap. VI din titlul VII al părţii speciale din Codul penal intitulat Infracţiuni contra siguranţei şi integrităţii sistemelor şi datelor informatice.

Ele nu pot exista în absenţa unui sistem informatic şi/sau a unor date informatice.

Asupra acestora făptuitorul acţionează fără drept, neautorizat sau depăşind autorizarea, în modalităţile prevăzute pentru realizarea scopului menţionat.

La anumite infracţiuni, numai o componentă sau anumite componente ale sistemului informatic (dispozitive, programe informatice, coduri de acces, parole, proceduri) constituie situaţia premisă a acelei infracţiuni contra siguranţei sistemelor informatice.

Ce a retinut Inalta Curte de Casatie si Justitie

Folosirea cardului inscripţionat cu datele culese de pe cardul autentic, oricare ar fi fost modul de obţinere a acestora, ori folosirea cardului autentic, fără acordul titularului său, la ATM reprezintă acces fără drept la un sistem informatic.

Scopul este obţinerea de date informatice, prin încălcarea măsurilor de securitate, faptă incriminată de art. 360 din Codul penal.

Bancomatul face parte din sistemul informatic bancar, datele transmise şi receptate fiind protejate prin măsuri de securitate încorporate în sistemul de citire a cardurilor şi în codul PIN.

Servicii oferite de avocat infractiuni informatice

Cabinetul nostru de avocatura este specializat in domeniul infractiunilor informatice si are capacitatea profesională de a aborda astfel de litigii. Calificarea profesională ne permite să abordăm cauze complexe în mod eficient.

Va oferim servicii in cazul in care sunteti acuzat de o fapta in domeniul infractiunilor informatice.

 1. consultanta juridica, asistenta si reprezentare in fata organului de cecetare penala precum si a instantelor de judecata precum si in caile de atac.
 2. redactare de acte juridice ce sunt necesare in astfel de activitati.
 3. participare active la activitatea de efectuare a percheziției informatice.
 4. alte activitati in care ne puteti solicita serviciile:
 5. accesul ilegal la un sistem informatic:

                  -accesarea contului de poștă electronica.

                  -accesarea contului de Facebook.

                  -accesarea neautorizată a unei pagini web.

                  -frauda informatica.

Cabinetul de avocat Tudor Ion ofera consultanta, asistenta si reprezentare juridica infractiuni trafic si consum de droguri.

Cabinet Avocat Bucuresti – experienta si incredere

0724260393

Contantati-ne acum, click aici sau e mail office@avocat-tudor.ro

 

Contacteaza-ne acum

  servere vps servere dedicate gazduire web