Avocat Bucuresti - Drept Imobiliar

Avocat drept imobiliar: O indispensabila protectie pentru investitiile tale

Un avocat in drept imobiliar are in vedere ca aceasta ramura complexa legislatiei reglementeaza proprietatea, inchirierea, tranzactiile si disputele legate de proprietatile imobiliare.

Fie ca esti un dezvoltator imobiliar, un proprietar de locuinta sau un investitor interesat sa-ti extinzi portofoliul in domeniul imobiliar, consultatia si asistenta unui avocat specializat in dreptul imobiliar pot face diferenta dintre un proces legal fluid si unul plin de neclaritati si riscuri.

Daca cumparati, vindeti sau inchiriati un imobil este necesar sa acordati importanta aspectelor de natura juridica ale tranzactiei nu numai starii in care se prezinta imobilul.

Mai ales ca, achizitia unei proprietati implica de multe ori eforturi financiare deosebite pentru dobanditor.

Evitati consecintele juridice nedorite cu ajutorul unui avocat specializat in drept imobiliar

Trebuie cunoscute multiple situatii, cum ar fi, eventualele sarcini asupra imobilului (ipoteca imobiliara), daca este inscris in Cartea funciara, daca exista litigii pe rolul instantelor de judecata.

Totodata, este bine sa se cunoasca clauzele contractului inainte de a va prezenta la notar pentru a  incheia actul respectiv.

Un avocat in drept imobiliar are posibilitatea sa interpreteze clauzele contractului, sa le negocieze, sa va asiste la notar si sa va consilieze pana la finalizarea tranzactiei.

Ce ne recomanda sa ne alegeti ca avocat drept imobiliar?

Avem experienta in domeniul imobiliar, al tranzactiilor si litigiilor in domeniul imobiliar.

Ca urmare a experientei acumulate avem posibilitatea sa va consiliem in mod competent in problemele de drept imobiliar cu care va confruntati.

Un avocat drept imobiliar are cunostinte si expertiza in legislatia specifica domeniului imobiliar, oferind suport clientilor sai in diverse aspecte legale.

Printre serviciile oferite de un astfel de specialist se numara:

Consiliere juridica in achizitionarea si vanzarea de proprietati:

Un avocat drept imobiliar te poate ajuta sa navighezi prin procedurile de cumparare si vanzare a unei proprietati, asigurandu-te ca tranzactia se desfasoara in mod legal si fara probleme ascunse.

Ei pot efectua cercetari privind titlurile de proprietate, contractele si obligatiile fiscale, pentru a te asigura ca investitia ta este protejata.

Inchirierea proprietatilor: Un avocat imobiliar te poate asista in incheierea contractelor de inchiriere, asigurandu-te ca termenii si conditiile sunt echitabile si conforme cu legislatia in vigoare.

De asemenea, pot oferi sfaturi legate de drepturile si obligatiile tale ca proprietar sau chirias.

Autorizarea executarii lucrarilor de constructii

Acest serviciu avocatial oferit de Cabinetul de avocat Tudor Ion pentru clientii nostri rezulta chiar din art. 1 al Legii nr.50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii.

Legiuitorul dispune in acest sens ca executarea unei lucrari de constructii este permisa numai pe baza unei autorizatii de construire sau de desfiintare.

Aceasta, la solicitarea titularului unui drept real asupra unui imobil-teren si/sau constructie-identificat prin numar cadastral.

Litigii imobiliare, exemple

Tratarea disputelor legale: Litigiile legate de proprietati pot deveni foarte complicate si costisitoare.

Un avocat drept imobiliar are abilitatea de a rezolva disputele privind drepturile de proprietate, servitutea, vicii ascunse sau alte probleme imobiliare cu minimum de costuri si stres pentru tine.

Asistenta in dezvoltarea imobiliara: Daca esti un dezvoltator imobiliar, un avocat specializat te poate ajuta cu achizitionarea terenurilor, negocierea contractelor cu constructorii, obtinerea autorizatiilor si multe alte aspecte legate de proiectele tale imobiliare.

Auditarea proprietatilor: Un avocat poate efectua audituri imobiliare pentru a identifica posibilele riscuri juridice si a te ajuta sa iei masuri preventive inainte ca acestea sa devina probleme majore.

Indiferent de tipul de asistenta de care ai nevoie in domeniul imobiliar, este esential sa alegi un avocat cu experienta, incredere si pasiune pentru acest domeniu.

In domeniul infractiunilor si contraventiilor care afecteaza regimul juridic al autorizarii in constructii

In acest sens, in art.24 din Legea nr.50/1991 sunt prevazute trei infractiuni.

 1. Infractiunea de executare neautorizata a lucrarilor de constructii asupra cladirilor monument istoric, protejate, ori cu valoare arhitecturala sau istorica deosebita;
 2. infractiunea de continuare ilegala a lucrarilor de constructii;
 3. infractiunea de intocmire ori semnare neautorizata a documentelor pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii.

De asemenea, in art.26 din Legea nr.50/1991 sunt prevazute contraventii in domeniul disciplinei in constructii.

Se cunoste ca in unele situatii anumite persoane au intreprins activitati de construire fara autorizatia necesara.

Cabinetul de avocat Tudor Ion va ofera consultanta, asistenta si reprezentare juridica in vederea contestarii proceselor verbal de contraventie.

Avem in vedere ca, principiul legalitatii sanctiunii contraventionale impune ca aplicarea sanctiunii sa se realizeze cu respectarea limitelor legal.

Nicio sanctiune nu poate fi stabilita daca nu este prevazuta de lege.

Litigii in domeniul exercitarii dreptului de proprietate, dreptului de administrare, inchiriere si altor drepturi

Titularul unui drept de proprietate, concesiune, folosinta sau alte drepturi reale se poate confrunta cu probleme de nerespectare a drepturilor sale.

De exemplu, nu poate sa efectueze lucrari de constructie sau le este ingradit un alt asemenea drept de catre autoritati sau le este tulburat chiar de catre vecini.

Daca va confruntati cu astfel de situatii, Cabinetul de avocat Tudor Ion ofera servicii  avocatiale privind litigii in domeniul dreptului imobiliar.

Acestea constau in urmatoarele:

 1. Respectarea dreptului de proprietate privata, de folosinta;
 2. Respectarea dreptului de inchiriere, superficie, uzufruct
 3. Respectarea dreptului de administrare

In astfel de cazuri abordam rezolvarea dosarelor cu profesionalism, astfel incat sa obtinem cele mai bune solutii pentru client.

Asistenta unui avocat specializat in drept imobiliar la incheierea contractelor 

Din experienta, cunosc ca la vanzarea sau inchirierea unei locuinte sau spatiu cu destinatie comerciala proprietarul incearca sa prezinte o situatie cat mai buna in care se prezinta inobilul

Deseori se intampla insa ca ulterior , proprietarul sau posesorul imobilului sa constate diferite deficiente ale spatiului.

Au fost zugravite, ascunse dupa tablouri, mascate dupa pereti, astfel incat imobilul, vechi sau nou nu poate fi folosit conform destinatiei sale.

Pe de alta parte, agentii imobiliari pot sa nu constate sau sa nu fie suficient de atenti sa observe astfel de vicii ascunse sau aparente.

Nu in ultimul rand, pot exista anumite impedimente din punct de vedere juridic la instrainarea unui imobil.  

In astfel de cazuri, va poate ajuta la studierea si negocierea clauzelor unui astfel de contract Cabinetul de avocat Tudor Ion.

De asemeni, ulterior va asistam la notar si pana la finalizarea actului juridic.

 1. Consultanta si asistenta, negocieri vanzare-cumparare;
 2. Redactare contracte contracte vanzare-cumparare, inchiriere;
 3. Asistenta la notarul public in contracte di domeniul imobiliar

Asistenta ca avocat drept imobiliar in relatia cu autoritatile publice

In procesul de constructie, demolare, instrainare sau dobandire a unui imobil intrati in contact cu autoritatile publice.

Cabinetul de avocat Tudor Ion va poate oferi consultanta, asistenta sau reprezentare juridical in situatii precum urmatoarele:

 1. Relatia cu organele competente sa emita autorizatiile de construire;
 2. Relatia cu organele competente sa emita avize si acorduri, sa aprobe documentatii, comisii tehnice, certificate de urbanism;
 3. Relatia cu Inspectoratul de Stat in Constructii si agentii constatatori.

Studiu de caz, cum [poate ajuta avocatul specializat in drept imobiliar 

Despre cum va poate ajuta avocatul specializat in drept imobiliar prezentem un asemenea caz.

In speta pe care o prezentam, autoritatea competenta a refuzat nejustificat emiterea certificatului de demolare temporara. 

Din acest motiv, partea prejudiciata, prin avocatul specializat in drept imobiliar, a chemat in judecata autoritatea.

A aratat ca, in vederea eliberarii certificatului de urbanism, legiuitorul a prevazut in sarcina solicitantului sa indice elementele care definesc scopul eliberarii acestuia.

Ca, reclamanta s-a conformat acestei exigente legale si a precizat scopul solicitarii.

Si anume, acela de demolare partiala partiala a unei case pentru intrarea in legalitate, potrivit cerintelor Legii nr.50/1991.

Acest scop este unul legitim intrucat, legea permite intrarea in legalitate a constructiilor edificate cu nerespectarea cerintelor Legii nr.50/1991.

Demolarea in totalitate a constructiei este privita ca un ultim remediu , in masura in care nu este posibila intrarea in legalitate in alt mod.

Pentru ce motive a admis instanta cererea reclamantei

Instanta a retinut ca, existenta unui litigiu pe rolul instantelor de judecata nu este un impediment in eliberarea unui certificat de urbanism cu scopul intrarii in legalitate.

Nu exista o prevedere contrara in acest sens.

Dimpotriva, chiar legea prevede necesitatea obtinerii unui certificat de urbanism in situatia in care se urmareste eliberarea autorizatiei de desfiintare de lucrari.

Aceasta solutie se desprinde din interpretarea coroborata a dispozitiilor art. 8 alin. (1 ) si (2) din Legea nr.50/1991 prin raportare la definitia data autorizatiei de construire.

Asa fiind, atitudinea autoritatii se constituie intr-un refuz nejustificat de a solutiona cererea, astfel cum este conturat de art.2 din legea nr.554/2004 a contenciosului administrativ.

Cabinetul nostru intelege importanta fiecarui caz si abordeaza fiecare situatie cu profesionalism si devotament

Ne straduim sa asiguram protectia intereselor tale, oferind consultanta legala solida si dezvoltand strategii personalizate pentru fiecare caz.

In concluzie, atunci cand te confrunti cu probleme legate de proprietati imobiliare, nu ezita sa consulti un avocat specializat in dreptul imobiliar.

Alegand Cabinetul de avocat Tudor Ion, te vei bucura de servicii de calitate si drepturile tale sunt protejate. Investeste in siguranta si succesul afacerilor tale imobiliare alaturi de acest cabinet de avocatura.

In situatia cand aveti nevoie de un avocat in drept imobiliar luati legatura cu noi, click aici sau e mail office@avocat-tudor.ro

Cabinet Avocat

0724260393

Contacteaza-ne acum

Default content

  hosting romania web hosting gazduire web domenii web servere dedicate server vps