Avocat Bucuresti - Malpraxis

Ca avocat malpraxis medical in Bucuresti va oferim servicii in situatia in care aveti suspiciuni ca sunteti victima unei erori medicale sau santeti acuzat de malpraxis medical..

In primul rand trebuie sa cunoasteti ca malpraxisul poate fi comis de prestatorii de servicii medicale, care sunt medicul, personalul medical, unitatea medicala sau furnizorul.

Acest aspect rezulta din Legea nr. 95/1996, respectiv, din art.642 alin.(1) lit. a).

In textul de lege se prevede in mod expres ca, prin personal medical se intelege medicul, medicul dentist, farmacistul, asistentul medical si moasa care acorda servicii medicale.

De ce sa ne alegeti ca avocat malpraxis medical din Bucuresti 

 • Cabinetul de avocat Tudor Ion cu sediul in Bucuresti, va ofera servicii  avocatiale in vederea apararii drepturilor dumneavoastra daca sunteti victima unui caz de malpraxis sau sunteti acuzat de malpraxis;
 • dispunem de cunoștințe teoretice temeinice precum si și pregătirea practică necesara pentru a va oferi consultanta juridica, asistenta sau reprezentare cu succes in astfel de litigii; 
 • Cabinetul nostru de avocatura dispune de o  experienta bogata în domeniul juridic;
 • ne-am confruntat cu diverse cazuri de malpraxis, atat referitor la personalul medical cat si a altor furnizori de servicii medicale;
 •  abordam cu seriozitate dosarele ce au ca obiect malpraxisul medical;
 •  in fiecare dosar intreprindem masuri pentru a obtine soluțiile cele mai eficiente posibile;
 • am reprezentat cu succes medici, clinici precum si persoane fizice care au fost victime ale malpraxisulu.. 
 •  Daca aveti suspiciuni privind un caz de malpraxis medical nu ezitati sa luati legatura cu Cabinetul nostru de avocat.
 • Avocatul specializat in malpraxis medical, va asigura apararea in fata instantei si organele profesionale competente.
 • De exemplu, putem sa formulam in favoarea dvs. cererea de chemare in judecata, prezenta probele in aparare sau acuzare, astfel incat sa dovediti fapta de malpraxis.

Cand se comite un  malpraxis medical  si cum va poate ajuta Cabinetul nostru de avocatura

Malpraxisul medical reprezinta acea eroare profesionala savarsita in exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, care da nastere la prejudicii pacientului si in consecinta, determina raspunderea civila a personalului medical.

Malpraxisul medical este reglementat de Legea nr.95/2006 privind Reforma in domeniul sanatatii( Titlul XV).

Dar si de art. 2199-2213, 2223-2226 NCC, Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003 precum si de alte acte normative.

Malpraxisul medical reglementeaza raspunderea civila delictuala a medicilor si prestatorilor de servicii medicale.

Va oferim servicii avocatiale privind malpraxisul medical si in domeniul raspunderii penale, al infractiunilor din dreptul penal.

De exemplu, in faza urmaririi penale, precum si in fazele ulterioare ale judecatii.

De asemenea, ca avocat malpraxis medical Bucuresti, va oferim servicii de asistare si reprezentare juridica in procedura disciplinara.

Aceasta se refera la sesizarea organelor competente asupra abaterilor disciplinare de malpraxis medical.

In acest sens este sesizarea catre Comisia de malpraxis precum si in faza litigioasa.

 Precizam ca stabilirea cazurilor de raspundere civila delictuala pentru personalul medical de obligare la plata daunelor materiale si morale.

Cum se stabileste raspunderea in caz de eroare profesionala, de malpraxis medical

In primul rand trebuie sa se probeze ca a existat o eroare profesionala in exercitarea actului medical.

Daca se dovedeste aceasta, persoana vinovata urmeaza sa raspunda fata de cel caruia i-a cauzat prejudiciul.

Ca urmare, fata de personalul medical acuzat de de malpraxis vor putea exista mai multe feluri de raspundere:

 • raspunderea civila, prin care se vor putea solicitati daune morale sau  materiale;
 • raspunderea disciplinara, prin care personalului medical  i se aplica anumite sanctiuni de catre organele competente din cadrul prrofesiei, chiar excluderea din profesie sau i se interzice sa mai practice medicina;
 • raspunderea penala, prin care se pot solicita si obtine daune materiale sau morale in cadrul procesului penal, fiind acuzat de o infractiune.
 • Concluzionanad, raspunderea medicului si personalului medical poate fi administrativa, civila dar si penala ca urmare a prejudiciilor produse din eroare, neglijenta sau imprudenta.
 • raspundererea personalului medical mai poate interveni ca urmare a unei erori profesionale, din incalcarea unor obligatii cu privire la consimtamantul informat sau cunostinte insuficiente in exercitarea profesiei;
 • Si unitatile sanitare pot raspunde pentru prejudiciile care pot lua nastere datorita culpei personalului medical angajat, in solidar cu acesta, precum si ca furnizori de servicii medicale;
 • in caz de malpraxis medical poate fi atrasa o răspundere civila pentru prejudiciile produse pacientului;
 • alte fapte de malpraxis pot fi produse prin neglijenţa, imprudenţa sau cunoştinţe medicale insuficiente în exercitarea profesiunii.

Conditii pentru existenta raspunderii de malpraxis medical

 • existenta unei fapte ilicite, a unui prejudiciu si a unui raport de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciu.
 • principiul repararii integrale a prejudiciului

 Serviciile oferite de de Cabinetul nostru in malpraxis medical

Cabinetul de avocatura Tudor Ion va ofera servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica in cazurile de malpraxis medical.

 • consilierea despre drepturile pe care le aveti intr-un caz de malpraxis medical sau alte nemultumiri despre serviciile medicale. 

            Precizam ca, in Legea nr.46/2002 privind drepturile pacientului se defineste termenul de pacient, ca persoana sanatoasa sau bolnava care utilizeaza serviciile de sanatate.

 • consilierea despre drepturile pacientului:
 • dreptul de a primi ingrijiri.
 • dreptul la informare al pacientului, cu privire la propria stare de sanatate.
 1. Intre medic si pacient iau nastere anumite raporturi in care ambele parti au drepturi si obligatii.
 2. dreptul sa fie informat despre starea sanatatii sale;
 3. sa primeasca ingrijirile medicale adecvate;
 4. sa-si dea consimtamantul daca este necesara o interventie chirurgicala precum si alte drepturi.
 5. erori de diagnostic, interpretarea gresita a rezultatelor de laborator medical, erori chirurgicale, medicatie gresita.

Va oferim servicii in procedura disciplinara si la instanta de judecata in cazuri de malpraxis

 • redactam inscrisurile necesare in vederea sesizarii abaterilor disciplinare la comisiei de malpraxis.
 • acordam consultanta juridica despre modul de adresare la organele de jurisdictie profesionala ale medicilor
 • Monitorizarea si controlul exercitarii profesiei de medic este realizata de catre Colegiul Medicilor din Romania si de Ministerul Sanatatii Publice.
 • astfel, art. 406 alin. (1) lit. k) din Lege, prevede ca atributie a Colegiului Medicilor din Romania organizarea judecarii cazurilor de abateri de la normele de etica profesionala, de deontologie medicala si de la regulile de buna practica profesionala, in calitate de organ de jurisdictie profesionala.
 • daca pacientul este nemultumit de solutie, un avocat specializat in malpraxis din cabinetul nostru de avocatura consiliaza  pacientul cum se poate adresa instantei in cadrul unei actiuni civile.
 • daca fapta constituie infractiune va oferim consultanta juridica, asistenta si reprezentare la organul de cercetare penala si instanta de judecata.

Cum dezvolta avocatul specializat in malpraxis mddical in Bucuresti relatiile cu clientii

Dispunem de cunostinte teoretice si experenta in domeniul malpraxisului. Abordam cazul dvs. cu seriozitate pentru a obtine cele mai bune solutii.

Suntem la dispozitia dumneavoastra pentru servicii legale care tin de malpraxis medical. Va rugam sa ne  contactti pentru sesizari de abatere disciplinara, litigii drept medical, daune morala sau materiale

Cabinetul de avocat Tudor Ion va poate ajuta in litigii de malpraxis medical.

Contactati-ne, click aici sau e mail office@avocat-tudor.ro

Contactati-ne acum

  web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design