avocat bucuresti

Avocat Bucuresti - Malpraxis

Un avocat malpraxis medical va poate ajuta in cazul cand aveti suspiciuni ca sunteti victima unei erori medicale. Malpraxisul poate fi comis de prestatorii de servicii medicale, care sunt medicul, personalul medical, unitatea medicala sau furnizorul.

Legea nr. 95/1996 prevede in art.642 alin.(1) lit. a) ca, prin personal medical se intelege medicul, medicul dentist, farmacistul, asistentul medical si moasa care acorda servicii medicale.

Cabinetul de avocat Tudor Ion va ofera servicii  in vederea apararii drepturilor dumneavoastra daca sunteti victima unui caz de malpraxis sau sunteti acuzat de malpraxis.

Malpraxisul medical, reglementare

Malpraxisul medical reprezinta acea eroare profesionala savarsita in exercitarea actului medical sau medico-farmaceutic, care da nastere la prejudicii pacientului si in consecinta, determina raspunderea civila a personalului medical.

Malpraxisul medical este reglementat de Legea nr.95/2006 privind Reforma in domeniul sanatatii( Titlul XV), dar si de art. 2199-2213, 2223-2226 NCC, Legea drepturilor pacientului nr. 46/2003 dar si de alte acte normative.

Raspunderea in caz de malpraxis

Raspunderea medicului si personalului medical poate fi administrativa, civila dar si penala ca urmare a prejudiciilor produse din eroare, neglijenta sau imprudenta.

Raspundererea personalului medical mai poate interveni ca urmare a unei erori profesionale, din incalcarea unor obligatii cu privire la consimtamantul informat sau cunostinte insuficiente in exercitarea profesiei. Si unitatile sanitare pot raspunde pentru prejudiciile care pot lua nastere datorita culpei personalului medical angajat, in solidar cu acesta, precum si ca furnizori de servicii medicale.

In caz de malpraxis poate fi atrasa o răspundere civila pentru prejudiciile produse pacientului. Alte fapte de malpraxis pot fi produse prin neglijenţa, imprudenţa sau cunoştinţe medicale insuficiente în exercitarea profesiunii.

Conditiile pentru existenta raspunderii medicale

 • existenta unei fapte ilicite, a unui prejudiciu si a unui raport de cauzalitate intre fapta ilicita si prejudiciu.
 • principiul repararii integrale a prejudiciului

 

 • Serviciile oferite in caz de malpraxis de cabinetul nostru de avocatura

Cabinetul de avocatura Tudor Ion va ofera servicii de consultanta, asistenta si reprezentare juridica in cazurile de malpraxis medical.

 • intr-un caz de malpraxis medical sau alte nemultumiri despre serviciile medicale avocatul specializat in malpraxis medical va consilia pacientul despre drepturile sale.

In Legea nr.46/2002 privind drepturile pacientului se defineste termenul de pacient, ca persoana sanatoasa sau bolnava care utilizeaza serviciile de sanatate.

In lege se precizeaza care sunt drepturile pacientului:

 • Dreptul de a primi ingrijiri.
 • Dreptul la informare al pacientului, cu privire la propria stare de sanatate.

Intre medic si pacient iau nastere anumite raporturi in care ambele parti au drepturi si obligatii. Pacientul are dreptul sa fie informat despre starea sanatatii sale, sa primeasca ingrijirile medicale adecvate, sa-si dea consimtamantul daca este necesara o interventie chirurgicala precum si alte drepturi.

 • in procedura disciplinara redactam inscrisurile necesare in vederea sesizarii abaterilor disciplinare la comisiei de malpraxis.
 • acordam consultanta juridica despre modul de adresare la organele de jurisdictie

profesionala ale medicilor. Monitorizarea si controlul exercitarii profesiei de medic este realizata de catre Colegiul Medicilor din Romania si de Ministerul Sanatatii Publice. Astfel, art. 406 alin. (1) lit. k) din Lege, prevede ca atributie a Colegiului Medicilor din Romania organizarea judecarii cazurilor de abateri de la normele de etica profesionala, de deontologie medicala si de la regulile de buna practica profesionala, in calitate de organ de jurisdictie profesionala.

 • daca pacientul este nemultumit de solutie, un avocat specializat in malpraxis din cabinetul nostru de avocatura consiliaza  pacientul cum se poate adresa instantei in cadrul unei actiuni civile.
 • daca fapta constituie infractiune va oferim consultanta juridica, asistenta si reprezentare la organul de cercetare penala si instanta de judecata.

Cum dezvoltam relatiile cu clientii

Dispunem de cunostinte teoretice si experenta in domeniul malpraxisului. Abordam cazul dvs. cu seriozitate pentru a obtine cele mai bune solutii.

Contactati-ne acum

  web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design