avocat bucuresti

Avocat Bucuresti - Dreptul Muncii

Avocat Dreptul Muncii - Litigii de munca

Cabinetul nostru de avocat sprijina clientii din Romania si strainatate, care desfasoara activitate in Romania in gasirea celor mai bune solutii in domeniul legislatiei muncii.

Cabinetul nostru de avocatura va ofera consultatii, asistenta si reprezentare juridica in litigii de munca, precum si solutii in luarea celor mai bune decizii in spete ce tin de dreptul muncii.

Cabinetul nostru de avocatura are sediul in Bucuresti si ajuta cu profesionalism rezolvarea problemelor clientilor. De multe ori am fost solicitati in rezolvarea unor probleme de protectie sociala la locul de munca.

Ce este dreptul muncii

Dreptul muncii este o ramura a dreptului roman in care este reglementat domeniul raporturilor de munca, modul in care se efectueaza controlul aplicarii reglementarilor din domeniul raporturilor de munca, precum si jurisdictia muncii.

Codul muncii se aplica si raporturilor de munca reglementate prin legi speciale, numai in masura in care acestea nu contin dispozitii specifice derogatorii.

In ce domenii ale dreptului muncii va putem ajuta

Cetatenii romani incadrati cu contract individual de munca, care presteaza munca in Romania.

Cetatenii romani incadrati cu contract individual de munca si care presteaza activitatea in strainatate, in baza unor contracte incheiate cu un angajator roman.

Angajatori, persoane fizice si juridice.

Organizatiile sindicale si patronale.

Cum va poate ajuta un cabinet avocat specializat in dreptul muncii Bucuresti

Fiind specializati in dreptul muncii, va putem ajuta in cadrul relatiilor dintre angajat si angajator. In solutionarea unor probleme legate de contractele individuale de munca, concedieri, litigii de munca.

De asemenea, in probleme legate de contractul individual de muncă, cum ar fi: asistenta la negociere, redactare, clauze specifice, mediere, modificare, incetare contract de munca.

Asistenta in cazul infatisarii in fata unei comisii disciplinare, contestarea deciziilor de concediere abuziva, asistenta in fata unei comisii disciplinare.

Regimul de muncă al străinilor

Drepturile angajatilor in cazul accidentelor de munca

In cazul accidentelor de munca pot exista urmări foarte grave. Angajatorii, fie din lipsa disponibilitatilor banesti, fie al neluarii in considerarea sigurantei angajatilor evită să cheltuiască sume importante pentru prevenirea accidentelor

Dacă aţi avut un accident de muncă, angajatorul trebuie să vă achite minimum 75% din venit’ trebuie să ştiţi că aveţi dreptul la un concediu medical de până la 90 de zile calendaristice. Acesta se poate prelungi până la 183 de zile calendaristice, în baza evaluării accidentatului de către o comisie medicală.

Angajatii care beneficiaza de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă, reabilitare şi conversie profesională.

De asemenea, trebuie să primească indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă.

Cum se desfasoara relatiile cu clientii in dreptul muncii

Intr-o cauza de domeniul dreptului muncii este important sa ai un avocat bun in legislatia muncii. Acesta, fiind avocat specializat in raporturile de munca te poate consilia, asista si reprezenta in cele mai bune conditii  în relațiile dintre angajat si angajator.

Contactati-ne acum

  Un avocat dreptul muncii trebuie sa aiba in vedere principiile consacrate in art. 3 din Codul muncii si anume: Libertatea muncii este garantată prin Constituţie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.

  Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă, profesiei, meseriei sau activităţii ce o va presta.
  Nu poate fi obligata să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie.

  Orice contract de muncă încheiat cu nerespectarea dispoziţiilor alin. (1) -(3) este nul de drept.

  In activitatea mea ca avocat in dreptul muncii imi consiliez şi apar clientii mod conştiincios şi cu diligenţă.
  Accept sa preiau o cauza doar atunci cand ajung la concluzia ca pot sa asigur solutionarea cu succes a acesteia.

  Informez clientul despre evolutia dosarului si  imi asum răspunderea pentru tot ceea ce intreprind.

  In final, clientul trebuie sa fie multumit de prestatia mea si de rezultat.

  Participarea avocatului in activitatile unei proceduri jurisdictionale se face in baza unui rol procesual legal prestabilit.

  Rolul procesual al avocatului este de a servi justitia si a fi confident si sfatuitor al partii-client. Art. 28 din Legea nr. 51/1995 prevede -in limitele impuse de obligatia legala de a pastra secretul profesional.

  Avocatul traduce in termeni juridici si legali cat mai fidel interesele si dorintele clientului,

  De asemenea. il asista si reprezinta in problemele sale de natura juridica.

  Servicii juridice in dreptul muncii

  In conformitate cu Statutul , urmatoarele sunt activitatile pe care le exercita avocatul.

  • redacteaza si furnizeaza clientului opinii juridice si informatii cu privire la problematica solicitata a fi analizata
  • elaborareaza opinii legale
  • elaborareaza proiecte de acte juridice (contracte, conventii, statute etc.) si asista clientii la negocierile referitoare la acestea
  • intocmeste si formuleaza, in numele si in interesul clientului cereri, notificari, memorii sau petitii. Le formuleaza catre autoritati, institutii si alte persoane, in scopul ocrotirii si apararii drepturilor si intereselor legitime ale acestuia
  • asistenta si reprezentare juridica in fata instantelor judecatoresti, a organelor de urmarire penala, a autoritatilor cu atributii jurisdictionale. Dar si a notarilor publici si a executorilor judecatoresti, a organelor administratiei publice, a institutiilor si a altor persoane juridice. Scopul este apararea si reprezentarea cu mijloace juridice a drepturilor, libertatilor si intereselor legitime ale persoanelor.

  Alte atributii avocat dreptul muncii

  • atesta identitatea partilor, a continutul si a data actelor prezentate spre autentificare.
  • activitati de stabilire temporara a sediului unor societati comerciale si inregistrarea acestora. Aceasta in numele si pe seama clientului, a partilor de interes, a partilor sociale sau a actiunilor societatilor astfel inregistrate.

  Un element de importanta deosebita in relatia dintre client si avocatul sau este reprezentat de increderea in corectitudinea informatiilor. Datele prezentate de ambele parti si buna cooperare sa aiba ca scop solutionarea cu succes a cazului.

  web hosting inregistrare domenii gazduire site hosting romania inregistrare domeniu gazduire domenii gazduire site gazduire domenii gazduire web host site magazin online gazduire web magazin online gazduire woocommerce redactare articole articole seo gazduire e-mail advertoriale seo pret advertoriale seo gazduire website gazduire email gazduire mail gazduire e-mail gazduire website agentie web design oferta creare site web oferta creare site web magazin online pret oferta magazin online agentie de web design